Plus-size mode: mooi zijn voor elke vrouw

Gepubliceerd op 16 oktober 2022 om 22:18

Plus-size zelfvertrouwen

 

Plus-size dames weten het natuurlijk al langer: Zij willen er prachtig en stijlvol uitzien.

Door kleding aan te trekken die jij mooi vindt, zorg je goed voor jezelf en krijg je net wat extra zelfvertrouwen. Hierdoor voel je je sterker en gaan de dingen die je op een dag moet doen je makkelijker af. Door aandacht aan je kleding te besteden neem je jezelf ook serieus en laat je zien dat je er mag zijn, ook al voel je je misschien onzeker over jouw lichaam. Mocht dat zo zijn, probeer je dan te realiseren dat je er maar één van hebt. Er goed uit zien is een manier om jezelf lief te hebben, dus is het tijd om aandacht aan jouw kleding te besteden. (lees onderaan de foto verder)

Bekijk jouw huidige kledingkast


Wanneer heb je voor het laatst jouw kleding grondig uitgezocht? Kijk eens in jouw kledingkast en leg alleen die kleding op bed waar je je echt goed in voelt. Dat kan stoer, vrouwelijk, hip of sexy zijn, als je er maar een positief gevoel bij hebt. Focus je nu op deze kledingstukken en bekijk ze aandachtig: wat maakt dat het dragen van dit kledingstuk je een fijn gevoel geeft? Probeer hier een patroon in te ontdekken. Misschien houd je wel van zachte, comfortabele stoffen, draag je het liefst jurkjes, houd je erg van de kleur rood of heb je een voorkeur voor lange mouwen. Neem daarnaast eens de tijd om een collage te maken door plaatjes uit - het liefst Plus-size, dus vanaf maat 46 - modetijdschriften te halen. Zo ontdek je je eigen stijl en smaak. Als je dit in kaart hebt gebracht, kun je kijken van welke kledingstukken je er te weinig hebt om voldoende fijne outfits te maken. Belangrijk is dat je het jezelf gunt om elke dag iets aan te trekken waar je je prettig in voelt en geen genoegen neemt met een shirt dat wel een leuke print heeft maar steeds omhoog kruipt.

 

Stijladvies voor grotere maten

 

Voordat je aan de slag gaat om jouw kledingkast aan te vullen, is het goed om te bedenken welke kleding past bij jouw lichaam. Net als mensen met reguliere maten, hebben Plus-size dames te maken met verschillende lichaamsvormen. Geen enkel (curvy) lichaam is hetzelfde. Dit betekent dat sommigen meer volume hebben bij de bovenbenen of juist een volle boezem hebben. Houd hier rekening mee als je kleding gaat passen en bedenk waar jij graag het accent op wilt leggen. Wil je benadrukken dat je een zandloperfiguur hebt en met een maat meer een mooie taille hebt, kies dan bijvoorbeeld voor een ruimvallende jurk die je met een stoffen ceintuur samen neemt ter hoogte van je taille. Ben je juist trots op je lange benen, draag dan een strakke skinny jeans met hoge hakken eronder en combineer dit met een korte oversized trui.

 

Steeds meer curvy clothing

 

Inmiddels is het aanbod curvy mode steeds groter aan het worden. Je hoeft niet meer naar speciale winkels te gaan. Tegenwoordig zijn er volop mogelijkheden online, en zelfs in sommige gewone kledingwinkels kan je binnenlopen om iets moois te vinden. Wees niet bang om naar de grote maten hoek te gaan en daar een kledingstuk in jouw eigen maat te pakken: dat getal zegt niets over jou als persoon. Het belangrijkste is dat het kledingstuk de juiste maat heeft, zodat het valt zoals het bedoelt is. Liever draag je een goed zittende top die een maat groter is dan je misschien gewend bent, dan dat de top te strak zit en knelt. Het is fijn om online te bestellen en je nieuwe kleding te laten bezorgen. Die kun je dan op je gemak in je eigen huis passen zodat je je niet opgejaagd hoeft te voelen in een drukke winkel met een wachtrij voor de kleedkamers.

 

Stijlvolle outfits maken

 

Eenmaal in huis is het tijd om de nieuwe kledingstukken te combineren met de mooie kledingstukken uit je kast. Neem de tijd om voor de spiegel outfits uit te proberen, zodat je alvast weet wat je wel en niet leuk vindt staan. Vergeet daarbij niet om plezier te hebben en te spelen met kleuren, texturen en vormen. Dit uitproberen bespaart je veel tijd als je ’s ochtends vroeg voor de kast staat. Hang alle kleding terug in de kast en geniet van je nieuwe, sprankelende garderobe.

 

bekijk eventueel ook de blogvideo

Reactie plaatsen

Reacties

Marga Rooze
2 jaar geleden

Leuk deze blog, ik vind dat je goed aan de weg timmert.
Je hebt leuke kleding voor een vriendelijke prijs. Ga zo door!

paula da silva
2 jaar geleden

het is leuk en betaalbaar maar graag meer in de maat 54/56 en geen polyestergraag

kina Enders-steinvoorte
een jaar geleden

Alles goed behalve polyester