De opkomst van de curvy fashion community

Gepubliceerd op 31 oktober 2022 om 17:39

Mode op sociale media

 

Sociale media zijn bij uitstek een geschikt platform om de nieuwste mode te showen. Instagram, Facebook, TikTok en YouTube werken met foto’s en/of video’s waardoor de outfits van vele vrouwen makkelijk kunnen worden gedeeld en geliked. Dit kan ontzettend leuk zijn, maar tegelijkertijd moeilijk om te zien wanneer je zelf kleding in grote maten nodig hebt. De meeste mainstream mode wordt immers aan de wereld getoond door dunne modellen, wat daardoor de standaard lijkt te zijn voor wat modieus is. Helaas is het altijd al zo geweest dat de aandacht voor mode in (hele) kleine maten overheerst en dat komt versterkt naar voren op sociale media. Gelukkig is daar verandering in aan het komen en komt er langzaam steeds meer waardering voor vrouwen met grote maten. Want wat je maat ook is, iedereen kan fashionable zijn. (lees onderaan de foto verder)

Sociale media en het vrouwenlichaam


Sociale media geven een vertekend beeld van hoe vrouwen eruitzien. Hiermee wordt voorbij gegaan aan het feit dat iedereen er anders uitziet en daarmee uniek is. Wanneer je curvy gevormd bent, kan sociale media je echter onzeker maken omdat je dan niet lijkt te voldoen aan het ideaalbeeld van de maatschappij. Wat helpt is om op zoek te gaan naar voorbeelden waar je je wel goed aan kunt spiegelen en die een realistischer beeld van het vrouwenlichaam geven. De curvy fashion community op sociale media is hard aan het groeien. Inmiddels zijn er vele plus-size influencers om te volgen die laten zien dat je met een maatje meer prachtig voor de dag kunt komen en een succesvol fashionista bestaan kunt leiden.

 

Plus size community op sociale media

 

Plus-size influencers dragen de outfits die zij mooi vinden en waar ze voor staan, of dat nu een stoere of vrouwelijke outfit is. Meestal hebben ze een blog of vlog en zijn ze bijvoorbeeld actief als yoga docente of als auteur van meerdere boeken. De bekendste influencers zijn vaak model voor allerlei grote merken die een plus size lijn toevoegen aan hun collecties. Soms lanceren influencers zelfs een eigen kledinglijn. Daarmee lijkt er echt een aardverschuiving in curvy fashion land te zijn geweest. Dit geeft jou de mogelijkheid om inspiratie te vinden bij iemand waarin je jezelf beter herkent en aan kunt relateren. Bijkomend voordeel is dat je makkelijker mooie kleding kunt vinden als meer merken zich gaan richten op curvy vrouwen.

 

Wat je kunt leren van de curvy fashion community

 

Tijd dus om een paar leuke plus-size influencers te volgen. Van al die bekende en minder bekende influencers op sociale media kun je veel leren wat betreft jouw eigen outfits en garderobe. Wanneer je op sociale media kijkt, zie je in een oogopslag hoe bepaalde kledingstukken worden gecombineerd, doe je inspiratie op en leer je wat je wel en niet mooi vindt staan. Dit geeft je ideeën voor wat je zelf zou willen dragen en geeft je meer richting wat te kiezen wanneer je de volgende keer gaat shoppen. Hopelijk geeft het je meer zelfvertrouwen om te gaan voor wat jij mooi vindt wat betreft mode en behoedt het je voor toekomstige miskopen. Ongeacht jouw maat, je bent altijd gemaakt om van mode te houden als je dat wilt.

 

bekijk eventueel ook de blogvideo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.